Zoolander (Zoolander, USA, 2001)

Directed: Ben Stiller
Produced: Scott Rudin, Ben Stiller, Stuart Cornfeld
Screenplay: Drake Sather, Ben Stiller, John Hamburg
Story: Drake Sather, Ben Stiller
Starring: Ben Stiller, Owen Wilson, Will Ferrell, Christine Taylor, Milla Jovovich, Jerry Stiller, Jon Voight
Music: David Arnold
Cinematography: Barry Peterson
Edited: Greg Hayden
Production company: Village Roadshow Pictures, VH1 Films, Red Hour Productions
Distributed: Paramount Pictures
Release dates: September 28, 2001
Running time: 89 minutes
Country: United States
Language: English
Budget: $28 million
Box office: $60.8 million

Derek Zoolander on edukas meesmodell, kuid peagi aetakse lavadelt maha kui tõuseb uus särav täht Hansel. Peagi on Derek sunnitud välja kuulutama nö pensionile mineku ja plaanib taasühineda oma isa Larry ja vendade Luke ja Scrappyga. Kuid Derekil on imelikud meetodid ja ta perekond jätab ta maha.

Samal ajal otsib moemoogul Mugatu ja Dereki agent Ballstein modelli, kellele saaks piisavalt ajupesu teha, et ta müüks Malaisa peaministrile kaupa, mis on loodud odavad laboris. Kuigi alguses oli Mugatu vastu Derekiga koos töötamast, kuid on Derek nõus mehe moeshowl osalema.

Mugatu viib Dereki oma peakorterisse, mis on kui spaks tehtud ning samal ajal on Matilda, kes tunneb süüd Dereki põhjaminekus, tundunud et Mugatu ümber toimub miskit kahtlast ning üritab spasse saada, kuid lüüakse välja. Samuti püüab ta Derekit hoiatada kuid mees lihtsalt ei kuula teda.

Matilda läheb Derekile järele kus järelpeol kaotab Derek Hanselile. Matilda saab järgmise anonüümse kõne ning koos Derekiga leiavad nad et helistajaks on modell J.P Prewett, kes räägib et osalevad modellid on ajupesu tehtud ja kui nad on oma ülesande täitnud, siis nad tapetakse.

Nii otsustavad Matilda ja Derek minna Hanseli juurde, sest see on viimane koht kus Mugatu neid otsida oskaks. Nii hakkavad Derek, Hansel ja Matilda lähedasemalt suhtlema. Matilda selgitab et põhjus miks ta modelle vihkab, on see et lapsena oli ta paks ja teda kiusati palju. Peagi mõistab Derek, et on Matildasse armumas. Derek murrab koos Hanseliga Maury kabientti, peagi peab Derek aga showks lahkuma.

Matilda püüab Derekiga rääkida, kuid Katinka, Mugatu abiline, hoiab naist eemal. Derek läheb lavale ja Mugatu paneb käima laulu, mis nö aktiveerib Dereki. Enne kui Derek jõuab peaministrini ulatuda, et teda rünnata, jõuab Hansel Dj pulti ja vahetab loo, mis murrab Dereki nö nõiduse. Hansel ja DJ võitlevad, kuid õnneks jõuab Hansel puldi välja lülitada enne kui Derek Peaministri kaela murrab.

Mugatul õnnestub olukord katta ning tappab ise Peaministri, kuid Derek jõuab ta veel õigel ajal peatada ning paljastada kõigile. Tagasi Dereki kodulinnas vaatab Larry TV’d ja on oma poja üle äärmiselt uhke. Mugatu arreteeritakse ning Peaminister tänab Derekit.

Filmi lõpus on Derek, Hansel ja Maury jätnud moelavad ning loonud oma firma abistamaks neid kes ei oska lugeda aga tahavad uusi asju proovida. Derek ja Matilda on paar ja saavad lapse, kelle nimetavad Derek Zoolander Juunioriks ja tollel on juba kohe modellivälimus.

Derek Zoolander: What is this? A center for ants? How can we be expected to teach children to learn how to read… if they can’t even fit inside the building?
Mugatu: Derek, this is just a small…
Derek Zoolander: I don’t wanna hear your excuses! The building has to be at least… three times bigger than this!

Matilda: I became…
Hansel: What?
Matilda: Bulimic.
Derek Zoolander: You can read minds?

Mugatu: Oh, I’m sorry, did my pin get in the way of your ass? Do me a favor and lose five pounds immediately or get out of my building like now!

Derek Zoolander: I’m pretty sure there’s a lot more to life than being really, really, ridiculously good looking. And I plan on finding out what that is.

Mugatu: It’s that damn Hansel! He’s so hot right now!

Derek Zoolander: I’m sorry that good-looking people like us made you throw up and feel bad about yourself.

Derek Zoolander: Why do you hate models, Matilda?
Matilda: Honestly?
Hansel: Yes.
Matilda: I think they’re vain, stupid, and incredibly self-centered.
Hansel: I totally agree with you. But how do you feel about male models?

Hansel: This has been an emotional day for all of us. I think we should get naked.
Matilda: What?
Hansel: Don’t ask questions. Just give in to the power of the tea.

Matilda: When I was in 7th grade, I was… the fat kid in my class.
Derek Zoolander: Ew!

Larry Zoolander: You’re dead to me, son. You’re even more dead to me than your dead mother.

Derek Zoolander: You mean, you haven’t…
Matilda: Done it in a while, yeh.
Hansel: Now, what’s a while? Like, eight days?

Hansel: Taste my pain, bitch!

Mugatu: As a caterpillar becomes a butterfly, so must you become Derelicte!

Derek Zoolander: Now if you’ll excuse me, I have an after-funeral party to attend.

10/8 (Nalja sai, kuid siiski mulle erilist huvi ei pakkunud, muidugi vaatasin ma selle ära ainult selleks et ühel päeval ka teine film lõpuks ära vaadata..)

Leave a comment