Peeglike peeglike (Mirror mirror, United States, Czech Republic, Canada, 2012)

Directed: Tarsem Singh
Produced: Ryan Kavanaugh, Bernie Goldmann, Brett Ratner, Kevin Misher
Screenplay: Marc Klein, Jason Keller
Story: Melisa Wallack
Based on: Snow White by the Brothers Grimm
Starring: Lily Collins,  Julia Roberts, Armie Hammer, Nathan Lane, Mare Winningham, Michael Lerner, Sean Bean
Music: Alan Menken
Cinematography: Brendan Galvin
Edited: Robert Duffy, Nick Moore
Production company: Relativity Media, Yucaipa Films, Goldmann Pictures, Rat Entertainment, Misha Films, Mel’s Cite du Cinema, Misher Films
Distributed: Relativity Media
Release dates: March 30, 2012
Running time: 106 minutes
Country: United States, Czech Republic, Canada
Language: English
Budget: $85 million
Box office: $183 million

Hea Kuninganna sünnitab kauni tütre Lumivalgukese ning sureb sünnitusel. Tüdruku isa Kuningas aga abiellub uuesti ja uus Kuninganna on aga kuri ja saamahimuline Clementianna, kõige kaunim naine maailmas ning hakkab tüdruku kasuemaks. Ühel päeval lahkub Kuningas suurde sõtta, kuid ei naasel sealt kunagi. Nüüd saab ainuvalitsejaks Kuninganna Clementianna ning hoiab Lumivalgukest lossis kinni.

Möödub 10 aastat ning Lumivalguke saab 18-aastaseks ning nüüd on tema kord saada valitsejaks. Aga see ei meeldi kohe üldse Kuningannale ning käsutab ja teeb neiu elu veel hullemaks. Nii lahkub neiu ise lossist ning jookseb metsas kokku Prints Andrewiga, keda on röövitud ja poolpaljalt metsa jäetud. Printsess päästab Printsi kuid nende teed lähevad lahku. Lumivalguke jõuab linna ning leiab, et kunagine rõõmus linn on muserdatud ja vaene, tänu Kuninganna rikkuse ihale, tõstes tavarahva makse koguaeg.

Vahepeal jõuab Prints Andew lossi ning Kuninganna leiab et mees on ju rikas, ning peab temaga ainult abielluma, et enda riigi vaesusest välja tulla. Nii käsib Kuninganna olematu raha eest pidada suur ball printsi auks. Lumivalguke muidugi pole peole lubatud, kuid salaja ta siiski osaleb ning saab koheselt Printsi tähelepanu. Aga et tüdrukust lahti saada, annab naine oma käsualusele Brightonile käsu neiu metsa viia ja tappa.  Mees viib Lumivalgukese küll metsa, kuid ei suuda teda tappa ning käsib tüdrukul kaduda. Lumivalguke paneb suures hirmus jooksu ning lõpuks kukub Seitsme pöialpoisi maja juures kokku. Üles ärgates leiab ta enda eest Grimmi, Butcheri, Wolfi, Napoleoni, Half Pinti, Grubi ja Chucki.

Kuninganna saadab aga Brightoni järgmist maksu koguma, et peo eest maksta. Mees kogubki raha, kuid tagasiteel varastavad pöialpoisid raha  ära. Lumivalguke hiilib raha tagasi viima. Rahvas on selle üle loomulikult väga rõõmus ning Lumivalguke laseb pöialpoistel kogu au endale võtta.

Samal ajal teatab Kuninganna Printsile et Lumivalguke on surnud ning kuuldes et Brightoni rööviti, tormab prints pätte püüdma. Metsas aga leiab mees et Lumivalguke on vägagi elus ja elab koos bandiitidega. Nii arvates et kumbki on paha, peavad Lumivalguke ja Prints duelli, kuid Lumivalguke võidab ja Prints naaseb paleesse ja teatab et Lumivalguke on elus.

Kuninganna keerab kokku armujoogi et Prints kiiremini endale saada, kuid musta maagia kasutamisel on ka hind, kuid Kuninganna ei kuula teda. Kuid kogemata on jook mis kokku segati, kutsikaarmastus ning Prints armastab teda nagu kutsikas oma peremeest. Kuid nõiduse all olles on Prints nõus Kuningannaga abielluma. Sama musta maagiat kasutades loob kuninganna puust elukad, kes tapaks Lumivalgukese ja Pöialpoisid. Kuid Lumivalgukesel õnnestub elukatest ja nõidusest jagu saada.

Kuid enne kuninglikke pulmi, röövivad Lumivalguke ja pöialpoisid Printsi. Metsas aga nõuab Prints et ta tagasi Kuninganna juurde viidaks, kuid et needust murda, peab Lumivalguke meest suudlema ning seda tehes, murdub needus. Siis selgub et Kuninganna suudab talitseda metsas elutsevat elukat ning saadab tolle Lumivalgukest tapma. Prints püüab printsessi päästa, kuid elukas saab Lumivalgukese kätte, vaatamata et ta peaks neiu tapma, ei tee ta kohe seda, nii et Lumivalguke märkab tolle kaelas kaelakeed, mis on sarnane sellele, mida Kuninganna kannab. Lumivalguke lõikab selle kaelast ning selgub et elukas oli kõik need 10 aastat tema isa, kes ei mäleta möödunud aastaist midagi. Samal ajal hakkab ootamatult kiiresti Kuninganna vananema ning see on tulemus musta maagia kasutamisest.

Naasnud Kuningas annab oma loa Printsile Lumivalgukesega abiellumiseks. Toimuvad pulmad ning keegi keebis vana naine pakub Lumivalgukesele õuna. Lumivalguke võtab kingi vastu, kuid enne kui ta jõuab ampsu võtta, mõistab ta kellega tegu ning lõikab noaga õunast tüki ning annab õuna tagasi ja teatab et mõnikord tuleb teada, millal on võitlus kaotatud. Kuninganna nõustub kaotusega ja hammustab ise mürgitatud õuna.

Brighton: Snow White is dead. One of God’s great mysteries is his plan for each and every one of us…
The Queen: Speed it up.
Brighton: Snow White lived, she died, God rest her soul, Amen. There will be a buffet lunch served at two.

The Queen: It would warm my ancient heart if you could accept this modest gift on your wedding day.
Snow White: That’s very kind of you.
The Queen: Just one bite for good fortune. To the fairest of them all.
Snow White: Age before beauty. It’s important to know when you’ve been beaten, yes?
The Queen: So it was Snow White’s story after all.

The Queen: Ten years passed, and Snow White grew older and blossomed. But the kingdom fell into an icy despair, and the queen realized that if she wanted to remain the most beautiful woman in all the land… well… Snow would have to do what snow does best. Snow would have to fall.

The Queen: Brighton, a word, please…
Brighton: Yes, your Majesty.
The Queen: Loose lips, sink ships.
Brighton: Yes, indeed, your Majesty – exactly. Which ship would you like sunk?
The Queen: It’s an expression, Brighton!

The Queen: Snow White. Is there a fire?
Snow White: I’m sorry?
The Queen: Is your bedroom on fire? Because I’m searching for an explanation as to why you would be out of your bedroom and in here, and my first guess was fire.
Snow White: I thought maybe I could come to the gala. You know, because today is my eighteenth birthday.

Grimm: Weakness is weakness only if *you* see it that way.

Snow White: Stealing isnt work

Snow White: Why do you have to be so damn cute?

Snow White: Who feels like crushing the wedding?

The Queen: Can someone please get me the Prince, please?
Maid: I afraid not
The Queen: what?
Maid: The Prince has been stolen
The Queen: By whom?
All people: Snow White


The Queen: If you want someone dead, you have to do it yourself

10/8 (Omamoodi lõpuga 😀 aga väga tore ja huvitav film. )

Leave a comment