Vanapiigad (Bachelorette, USA, 2012)

Directed: Leslye Headland
Produced: Will Ferrell, Adam McKay
Written: Leslye Headland
Starring: Kirsten Dunst, Isla Fisher, Lizzy Caplan, James Marsden, Kyle Bornheimer, Rebel Wilson, Adam Scott
Music: Michael Wandmacher
Cinematography: Doug Emmett
Edited: Jeffrey Wolf
Production company: Gary Sanchez Productions, BCDF Pictures
Distributed: The Weinstein Company (USA), Creative Artists Agency (worldwide)
Release dates: January 23, 2012 (Sundance), September 7, 2012 (United States)
Running time: 87 minutes
Country: United States
Language: English
Budget: $3 million
Box office: $11.9 million

Film algab sellega et Regan, meeleheitliku ja lootusetu karjääriga 30dates naine, on lõunal oma kauaaegse sõbranna Beckyga, kes teatab et hakkab abielluma oma poiss-sõbra Dalega. Regan on salaja armukade ja vihane, et kuidas paks sõbranna saab enne mehele kui tema korralik, arukas ja kõrge haridusega naine ootab juba pikka aega et ta kutt talle ettepaneku teeks. Ning samamoodi ei suuda seda uudist uskuda Regani kaks sõbrannat kokaiinisõltlane Gena ja peoloom Katie, kes kumbki pole samuti mehele saanud.

6 kuud hiljem valmistuvad naised aga tüdrukuteõhtuks ja pulmaks. Gena lendab L.Ast New Yorki ning nelik saab hotellis kokku, kus Katie teatab et Gena tõi narkot kaasa. Õhtusöögil kohtab Gena oma kooliaegset kutti Clyde, kes flirdib Dale noorema õega ning Katie kohtub Joega, naise kunagise klassivennaga. Trevor on best man ning peab söögil kõne.

Naised lähevad nende sviiti ning sinna on Katie kutsunud oma geist töökaaslase strippariks kuid kui too Beckyt kogemata “Pigfaceiks” kutsub lõpetab Becky peo ning viskab strippari välja. Regan, Katie ja Gena jäävad ruumi edasi ning tõmbavad ennast pilve ning proovivad nalja pärast Becky pulmakleiti kuid nad tõmbavad selle puruks ning siis selgub et Katiel on ninast verd jooksma hakanud ja see on kleidile tilkunud.

Regan võtab tuttavast pulmakleidipoe omanikuga ühendust ning too on nõus öösel neile uut kleiti otsima. Kuid nad ei leia ühtegi Becky suuruses kleiti ning Katie teatab et ta oskab õmmelda ning lähevad naised niiti ja masinat jahtima. Trevor kutsub Regani strippiklubisse kuhu mehed enne läksid ja Gena enne Clyde rahakoti pihta pani. Gena läheb sinna vetsu kleiti puhastama ning kohtub seal ühe strippariga, kes muidugi kasutab kleiti kui vetsupaberit ja rätikut. Regan on vihane olukorra üle ja läheb Genaga tülli, kes tahab Beckyle kõik üles tunnistada, aga Regan keelab. Ning asi päädib sellega et Regan avalikustab Gena abordi Katiele, Gena annab ühele stripparile kokaiini, et Clyde kätte saada, sest mehel pole raha et naisele maksta, kuna rahakott on Gena käes ning lahkub koos mehe ja kleidiga baarist.

Joe saab Katie koju viia, sest naine meeldib talle meeletult ning Katie on täiesti pilves. Regan seksib Trevoriga hotelli vannitoas ning Gena ja Clyde lähevad mehe juurde, kus mehe ema on nõus kleidi ära parandama ning Gena magab Clydega. Becky kutsub Regani enda tuppa ning selgub et tegelikult on Regan buliimik ning Becky kaitses koolis teda et tüdruku vanemad ei saaks oksendamisest teada ning pärast seda narriti hoopis Beckyt oksendamise pärast. Regan hakkab kleidist rääkima aga siis tuleb Becky ema ja segab vahele, sest on aeg pulmadeks valmistuda.

Gena viib kleidi kiirelt keemilisse ning teised pole suutelised kleiti hotellitoast leida. Samal ajal paneb Katie end vannituppa lukutaha ja Joe ega Regan saa sisse. Siis läheb Regan, kes kinnitab koguaeg Beckyle et kõik on korras aga ei saa Genat kätte ning kui lõpuks Gena helistab et on kleidiga hotellis pesus, siis selgub et Katie võttis kõik Xanaxi tabletid sisse ning Regan sunnib Katie oksendama ja talle kutsutakse kiirabi. Regan püüab kleidi suhtes aega võita ning teatab et kleit pannakse kohapeal selga et kortse ei tuleks ning Becky mõistab et mingi jama toimub et kleiti pole ja ta peab ehk pajamas abielluma. Regan ise on närviline ning Gena jääb autost maha aga õnneks sõidab Clyde taksoga mööda ja naine ronib sisse. Clyde tunnistab et armastab endiselt Genat. Gena jõuab napilt enne pidu kleidiga kohale, kõik oleks justkui korras, kuid üks pisike vereplekk on endiselt kleidil.

Aga siiski Becky astub kleidiga välja ning Regan ja Gena istuvad pingil ning vaatavad tseremooniat kuhu saabub ka Katie. Pidu on täies hoos ning Joe ja Katie räägivad ja suudlevad, Regan püüab pulmas magada ning Clyde peab kõne kuidas ta Genaga magas ning lepib Genaga taaskord ära. Kuid siiski lõpuks lepivad Gena, Regan, Katie ja Becky omavahel ära ja pidu on täies hoos.


Clyde: And you’re wearing a dress?
Gena: No, actually it’s a t-shirt.
Clyde: well, it’s good to see you’re still fighting the good fight against the tyranny of pants.

Joe: You know what this is like? Really just like high school, but instead of French homework, it’s my dick.
Katie: Well, that’s not true, because French was actually hard.


Gena: Okay, listen to me. There are two different types of guys in bed. Number one, Brian Krakow. Didn’t have sex ’til college, super grateful. Literally makes a home down here, sets up shop, wants to live in it. Number two, Jordan Catalano. Won’t go near the ares. Terrified of it. Very good looking, but you know, not worth the time.

Regan: Okay, how much money do you guys have?
Katie: I have 5 maxed out credit cards!
Gena: I have a twen… actually I ripped it. I got nothing.
Regan: Well, that sums up your lives.


Gena: What are you doing? Why do you have the baby out of the garbage bag?
Regan: I’m matching the thread color to the dress.
Gena: Uh, it’s a wedding dress. I think maybe it’s white.
Katie: Oh, actually, it’s ivory.
Regan: Actually, it’s pearl.
Gena: OK. You know what? Knowing stuff like that does not make you guys cool. It makes you…
Regan: Amazing?
Katie: Gorgeous?
Regan: Incredible?
Katie: God blessed me with perfect tits, it’s only right that people should know that?
Gena: I was gonna say it makes you stupid.

Becky: This is all fucked up. I’m gonna walk in wearing my pajamas like I’m fucking Michael Jackson.

Katie: I have a really important announcement. I lost my cell phone, and the last time I saw it, was back there, and I just feel like somebody took it.

Katie: How you call bachelorette wihtout the bride?
Gena: Friday?

Trevor: We’re going gentleman bar
Regan: Are you sure you get in, cause I don’t see any gentleman here

Gena: Clyde, I wanted to tell you that, if you strike out with pros you know you can always call me
Clyde: Right, well – I deleted your number

Regan: Where the fuck are you? Where the hell is it?  And why you didn’t pick up your cellphone?
Gena: I’m down here drycleaning and I throw it out off the window

10/8 (No ma arvasin et see on rohkem tüdrukuteõhtust või pulmast, aga see oli rohkem seksist, narkost ja PULMAKLEIDIST. Ja naljakas või irooniline on see et isik kes peaks olema koguaeg normaalne ja realist, kaob sel hetkel kui seda kõige rohkem vaja ja see kes on pidevalt pilves või purjus,  on normaalne just sellisel kriitilisel hetkel ja seetõttu ongi selles filmis minu lemmik Gena ja Clyde. Ja take a minute to thank for James Marsden ja Adam Scott, kes on nii ilusad ja hotid selles filmis..)

Leave a comment