Hairspray (2007) – Juukselakk

Leidsin selle filmi tänu Zac Efronile ja mõtlesin siis selle ära vaadata.

Directed: Adam Shankman
Produced: Adam Shankman, Craig Zadan, Neil Meron, Bob Shaye, Marc Shaiman, Scott Wittman, Toby Emmerich
Starring: Nikki Blonsky, John Travolta, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Amanda Bynes, James Marsden, Queen Latifah, Brittany Snow, Zac Efron, Elijah Kelley, Allison Janney
Cinematography: Bojan Bazelli
Studio: Ingenious Media, Zadan/Meron Productions
Distributed: New Line Cinema
Release date(s): July 20, 2007
Running time: 116 minutes
Country: United States
Language: English

On mai 1962, Tracy Turnblad, rõõmsameelne, veidi ülekaaluline keskkoolitüdruk elab Baltimores Marylandis ja astub välja oma korterist ning on nõus terve päeva koolis veetma, et siis tema ja ta parim sõbranna Penny Pinleton, saaks vaadata nende lemmiktelesaadet Corny Collins show. See saade on noorte tantsusaade, mille laseb eetrisse kohalik jaam WYZT.

Noored, kes saates osalevad on Tracy ja Penny koolist, ülbe ja rikas Amber von Tussle ja ta poiss-sõber Link Larkin on peatantsija saates. Amberi ema Velma on WYZT’i manager ning tahab teha kõik et Amber saaks Corny Collinsi shows programmiga ühineda. Corny Collins ja ta liikmed on kõik valged ning mustanahalisi lubatakse ainult “Neegro päeval”, mis on viimane teisipäev igal kuul, mida juhib Motormouth Maybelle, kes on kohaliku muusikapoe omanik.

Tracy eraklik ema Edna ja Perry range ema Prudy ei ole eriti vaimustuses et nende tütred võtaksid osa sellest programmist, kuigi Prudy vaatab ise seda sarja. Tracy isa Wilbur, aga naljapoe omanik ja on selles suhtes leebem. Corny Collins teatab et üks nõukoguliige Brenda on rase ja läheb puhkusele. Ning asendaja plaanitakse otsida  kohe järgmisel päeval koolist. Tracy tahab proovida aga Velma on sellele vastu ning teatab et tüdruk ei sobi kuna on paks. Tracy saadetakse Preili Wimsey jutule, kuna puudus koolist, kuid avastab et Neegro päeva lapsed harjutavad oma tantsimist saalis. Tracy saab aga sõbraks Motormouth Maybelle poja Swaweediga, kes õpetab Tracyle mõningad tantsusammud selgeks. Kui Tracy pealetunde lahkub, jookseb ta Linkile, oma unistuste kutile, otsa. Lindistusel aga jääb Tracy Corny Collinsile silma ning too võtabki tüdruku Councili vastu.

Tracyst saab Corny sho üks populaarsemaid liikmeid. See aga ei meeldi Amberile, see võtaks talt võimaluse võita “Preili Juukselakk” võistluse ja tema suhe Linkiga oleks ka suures ohus. Hr.Pinky aga pakub välja, et Tracy võiks olla spokegirl tema Hefty Hideway jaoks. Tracy veenab Ednat olema talle hefty Hideway jaoks agendiks ja ja sellega saaks ta aidata emal vabaneda agorafoobiast.

Tracy tudvustab Seaweed Pennyle. Pärastlõunal Amber saadab Tracy peale tunde. Seaweed kutusb tüdrukuid ja Linki enda ja ta õe Väikse Inezi peole Motormouthi Maybelle poed. Edna leiab Tracy ja tahab neiu koju viia aga Maybelle veenab naise jääma. Maybelle teatab kõigile et Velma on “Neegro päeva” tühistanud. Tracy annab idee korraldada demonstratsioon just päev enne “Preili Juukselaki” võistlust. Link mõistab et tal on võimalus lauda võistlusel ning ei osale demonstratsioonil. Peale pidu Edna läheb Wilburi poodi mehega flirtima, kuid Velma on sinna varem jõudnud ja püüab meest oma võrku haarara. Edna keelab Tracyl shows osalemise.

Järgmisel hommikul hiilib Tracy välja et protestijatega ühineda. Velma on sinna aga politsei kohale kutsunud ja protesteerijad viiakse minema. Tracyl õnnestub joosta Pigletonide juurde, kus Penny peidab ennast. Prudy saab Tracy katte ja helistab politseisse. Seaweed ja ta sõbrad saavad välja Wilburi abiga ja lähevad appi Tracyle ja Pennyle põgenemisel appi. Link läheb Tracyt ta koju otsima ja mõistab et armastab tüdrukut. Seaweed ja Penny tunnistavad oma tundeid kui nad tüdruku majast põgenevad.

Võistlused on pooleli ja Velma on pannud kõik politseinikud ümber WYZT hoone et takistada Tracy tulekut. Ta muudab ka võitlust et olla kindel, et Amber võidab. Penny saabub kohale koos Ednaga, samas kui Wilbur, Seaweed ja kaks Neegro päeva last aitavad Tracyl majja pääseda. Link jätab Amberi, et Tracyga tantsida ja lükkab Väikse Inezi, kes saabus koos Maybellega, lavale võistluse jaoks tantsima.

Väike Inez saab kõige rohkem hääli ja võidab võistlused. Velma tunnistab oma vahetamisplaani tütre ees aga teadmata, et teeb seda kaamerate ees ning tulemuseks on see et naine kaotab töö. Corny Collins Shows algab suur pidu ning Tracy ja Link tunnistavad oma armastust ning suudlevad.

Maybelle: If we get any more white people in here, this is gonna be a suburb.

Seaweed: Mom, I want you to meet my new friends. This here is Link, Tracy Turnblad…
Tracy: This is just so afro-tastic!
Seaweed: And this young lady right here, is Penny Pingleton.
Penny: I’m very pleased and scared to be here.
Maybelle: Now, honey, we got more reason to be scared on your street.

Edna: Imagine! My little girl… regular, at last.

Tracy: I’m a bad, bad girl who needs to be punished.

Penny: I think they secretly liked you.

Edna: Would you keep that racket down? I’m trying to iron, here!

Link: I was just at home, practicing my new twist on The Twist, when I overheard it on the news. I can’t believe Tracy savagely bludgeoned an Eagle Scout. That’s just not like her.
Edna: But it’s not true! I was there! He didn’t even bleed.
Link: I shoulda been there, beside her. I can’t sleep. I can’t eat…
Edna: You can’t eat? Well, come on in and worry with us. I’ll make you some pork.

Tracy: Negro Day’s the best! I wish every day were Negro Day!
Seaweed: At our house… it is.

Seaweed: My mom’s havin’ a platter party tonight. Y’all wanna come check it out?
Tracy: Now?
Penny: Would you mind if I, too, checked it out? I’ve never been to North Avenue before.
Link: Uh… well, would it be safe, you know… for us?
Seaweed: Calm down, cracker boy, it’s cool.
Penny: Wow! Being invited places by colored people!
Tracy: It feels so hip!
Seaweed: I’m glad y’all feel that way, ’cause, uh, not many people do.

Wilbur: This is America, babe, you gotta think big to be big.
Edna: Big ain’t the problem in this family, Wilbur.

Edna: Penny, get home before your mother shoots you.

Velma: Amber! Save your personal life for the camera, sweetie! Oop, shiny!

Prudy: You see? You see! If I let you leave the house right now, you’d be in prison, fighting whores for cigarettes. That Tracy Turnblad always was a bad influence! Well, you are never, ever gonna see that beehived harlot again.
Penny: Okay, mother. Excuse me.

Velma: They’re just kids, that’s why we have to steer them in the white direction.
Corny Collins: RIGHT direction?
Velma: Isn’t that what I said?

Penny: Without that show I have nothing!
Prudy: Having nothing builds character!

Tracy: Penny, the cops are looking for me everywhere… you could go to jail for helping me!
Penny: Tracy, I’m already in jail. Come on!

Seaweed: Livin’ in the ghetto, black is everywhere you go. Who’d have thought I’d love a girl whose skin was white as winter snow?
Penny: In my ivory tower, life was just a Hostess snack, but now I’ve tasted chocolate, and I’m never goin’ back!

Police Chief: I doubt she’ll risk jail to win some beauty pageant.
Velma Von Tussle: I risked communicable diseases. She’ll certainly risk jail.


Penny: Plastic little spastic.

Mr. Pinky: 54-Double D?
Edna Turnblad: Triple E
Mr. Pinky: I hit the Mother Lode!

10/7 (Trailerit vaadates jäi nagu parem mulje. Filmil iseenesest pole midagi viga aga miski nagu jäi puudu. Zaci osast sain ma trailerist hoopis teisiti aru aga laulud olid head ja üldvõtmes vaadatav film.)

Leave a comment