Cars 2 (2011) – Autod 2

Briti spioon Finn McMissile uurib maailma suurimat õli reservi omanikku ja „vanade lekkivate autode ehk lemonid“ gruppi. Pärast avastamist ta põgeneb ja võltsib oma surma.

4-korde Kolvikarika meister Pikne McQueen läehb tagasi koju Radikarini linna ning ühineb oma parima sõbra Matu ja enda tüdruku Sally’ga. Doc Hudson on aga kahjuks surnud. Sir Miles Axlerod on tuntud õli omanik ning varustab tulevast Maailma Grand Prix võistlust oma kütusega Allinol. Kui Itaalia võisteja Francesco Bernoulli kutusb McQueeni võistlma, siis Pikne võtab Luigi, Matu, Guido, Fillmore ja Sarge endaga kaasa Tokyosse esimesele võistlusele.
Samal ajal lemon Professor Zündapp ja tundmatu juht plaanivad suurt kättemaksu ja kasutavad relvana televisiooni kaamerat, et panna Allinoli kasutavad autod plahvatama. McMIssile ja tema parter Holley lähevad Tokyosse, et kohtuda Ameerika spiooni Rod „Kiirus“ Redline’ga Maailma Grand Prixi peol. Redlinei aga rünnatakse Zündappi meeste poole ja ta paneb oma info Matule külge, kes samal ajal kogemata seal oli. Matu lahkub ja Holly arvab andurite järgi, et Matu ongi Ameerika spioon. Redline tapetakse aga enne mõistab Professori, et Redline andis info Matule.

Esimese võistluse ajal Holly aitab Matul Zündappi meeste eest minema saada aga sel ajal räägib Matu Hollyga, kuig Pikne kuuleb Matut ja arvab, et Matu räägib temaga ning kuulab tema nõuandeid ja tänu sellele saab Fansisco Piknest mööda ja võidab võistluse. Peale seda teatab Pikne et ei taha Matut oma tiimi kuna kaotas ja Matu tahab kou sõita. Lennujaamas aga peatab teda Finn, spioon, ja päästab Matu elu. Holly ja Finn näitavad Matule lemoni auto mootorit ning Matu teatab, et see on vana Briti automootor.
Finn, Holley ja Matu lendavad Pariisi Prantsusmaale. Seal kohtuvad nad Flinni vana sõbra Tomberiga. Ta on ka spioon ja teatab, et pole kunagi selle mehega kohtunud aga üks kindel klient on. Nad mõistavad, et iga Lemon on kunagi olnud „ajaloo suurimad kaotajad“ ning nüüd ihkavad kättemaksu. Nad saavad teada, et järgmine kohtumine on Porto Corsas, Itaalias ja seal on ka järgmine võistlus. Itaalias aga Matu maskeeritakse, et saada Professor Zündappi juurde ja paljastada ta plaan. Samal ajal kui võistlus käib, siis kasutades oma relva, läheb kõik autod katki, välja arvatud Pikne ja Farnsico omad. Pikne võidab selle võistluse aga kuna teised võistlejad ei saanud lõpetada siis on suure küsimärgi alla, et kas Inglismaal toimuv võistlus üldse toimubki. Pikne aga teatab et tema osaleb ja võistlus toimub. Kurjategijad plaanivad tappa McQueeni, seda kuuleb maskeerunud Matu ja kogemata juhtub et tema maskeering paljastatakse ning nii tema kui ka Flinn ja Holley võetakse kinni.
Matu mõistab, et kurjategijad kasutavad oma relva McQueeni vastu kui too võistlema läheb. Aga mitte midagi ei juhtu. Matu põgeneb, et minna sõpra hoiatama ning plaanib teda peatada aga Holley ja Finn avastavad Matu mootorist pommi. Nad hoiatavad teda aga samal ajal püüab McQueen Matuga rääkida, samas Matu püüab selgeks teha et sõber kaoks ta lähedusest. Matu viib McQueeni Professorist eemale, et ei saaks McQueeni tappa ja appi tõttavad Finn, Holley ja kogu Radikaribi linna sõbrad. Züntap teatab et pommi saab kinni panna see, kes selle aktiveeris ja selleks on too salaparana Briti mootori omanik. Matu läheb väljakule ja otse Axelrodi juurde ja teatab et tema on selle kõige taga. 

Lõpuks kui jääb 1 sekund, Axelrod paneb pommi kinni ja politsei arreteerib ta. Matu saab Kuningannalt autasu ning läheb koju oma sõpradega. Fillmore teatab, et enne viimast võistlust ta vahetas McQueeni kütuse ära ja sellepärast midagi ei juhtunudki. Finn ja Holley kutsuvad Matu endaga kaasa järgmisele missioonile aga matu keeldub, samas näevad kõik lõpuks Matu pruudi ära. Matu saab endale raketid nagu tal enne oli. 

Finn: My apologies, I haven’t properly introduced myself. Finn McMissile, British intelligence.

Mater: Tow Mater, average intelligence.

McQueen: Speed. I am speed.
Francesco: Ha ha ha! Really? You are speed? Then Francesco is TRIPLE speed! 
McQueen:  He is sooo getting beat today…

Mater: I’ll have some of that there pistachio ice cream.
Sushi Chef: No, no. Wasabi.
Mater: Oh, same old, Same old, what’s up with you?

Mama: “Whoever finds a friend, finds a treasure.”

Uncle Topolino: A wise car hears one word and understands two…

Luigi:  Guido, look! Ferraris AND tires! Let’s go!

McQueen: Look, Mater, we’re not in Radiator Springs.
Mater: You’re just noticing that? Boy, that jet lag really done a number on you.

Finn McMissile: You kids get all the good hardware.

Mater:Hey, Guido, what’s McQueen’s usual?
Guido: How am I supposed to know?
Mater: Perfect! I’ll take two!

Finn: The engine from the photo.
Holley: It’s a perfect match.
Sir Miles: How did the tow truck figure it out?
Lightning:  You’re coming to all my races from now on.
Mater: Now you’re talkin’.

Mater: McQueen, they’re gonna kill you!

Holley: Your dents are valuble? Really?
Mater: I come by each one of ’em with my best friend Lightning McQueen. I don’t fix these. I wanna remember these dents forever.

10/8 (Mitte nii lemmik kui esimene film aga siiski üllatavalt tore  ja lõbus. Kuigi loodsin rohkem Pikset näha aga Matulgi midagi viga polnud.)

Leave a comment